schoonheidsspecialiste-venlo
behandelingen

ACNE BEHANDELING

 

Hoe ontstaat acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze talgklieren vergroten vaak (b.v. in de puberteit) en produceren dan meer huidsmeer. De talg wordt wat dikker zodat deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd.

 

Verschillende factoren

Acne ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit. Er zijn oppervlakkige mee-eters en meer onderhuids gelegen mee-eters. In andere gevallen staan ontstekingsverschijnselen meer op de voorgrond en bepalen rode pukkels, puistjes, of pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten het beeld.


Bij het ontstaan van acne werken verschillende factoren samen; een verhoogde talgproductie, een verhoorningsstoornis in de uitvoergang, de invloed van bacteriën in de talgklieren en de invloed van mannelijke hormonen. Deze komen ook bij vrouwen voor.

 

Wat kan er tegen gedaan worden?

Acne verdwijnt niet van de ene op de andere dag. Zelfs de lichtere vormen van acne vragen doorgaans langdurige aandacht. De behandeling is erop gericht acne te onderdrukken totdat er uiteindelijk genezing optreedt. Blijven reinigen en rustig houden is het sleutelwoord!

 

12 verschillende acne-soorten

Een acne waarbij mee-eters op de voorgrond staan vereist een andere aanpak dan een acne met voornamelijk ontstekingsverschijnselen. Bovendien spelen de ernst van de acne maar ook leeftijd en geslacht een belangrijke rol bij de keuze van het anti-acnemiddel waarmee de behandeling wordt gestart. Er zijn tenslotte wel zo’n 12 verschillende acne-soorten.


Helaas ben je er na één behandeling niet meteen vanaf maar met een goede verzorging thuis en regelmatig een reinigende behandeling in de salon draagt bij aan verbetering en genezing.


Schoonheidssalon Joy4you is aangesloten bij de ANBOS en dat betekent dat acnebehandelingen vergoed worden door verschillende zorgverzekeringen. Check hiervoor je polisvoorwaarden.

VISAGIE

 

LOOKX

Bij een goede verzorging van de huid hoort ook een goede make-up.

LOOKX producten hebben een prachtige uitstraling, de producten zijn snel en gemakkelijk in gebruik en bieden een professioneel resultaat. Uiteraard is LOOKX make-up parfumvrij, niet op dieren getest en bevatten de producten geen dierlijke grondstoffen.

 

'Caring' ingrediënten.

LOOKX Make-up is geschikt voor elk huidtype en biedt veel meer voordelen dan reguliere make-up merken. Wie de producten probeert, ontdekt al gauw dat achter de prachtige kleuren, mooie pigmentatie en het gebruiksvriendelijke design ook een heleboel ‘caring’ ingrediënten schuilgaan. Daar vind je geen foundations die de poriën verstoppen, geen mascara’s en eyeliners die de ogen irriteren, geen uitdrogende lipsticks, maar formules die juist bijdragen aan het verzorgen en beschermen van je huid.


A way of living.

LOOKX is 'a way of living' voor iedereen die belang hecht aan eerlijke producten van topkwaliteit. Daarom stelt LOOKX hoge eisen aan het kwaliteitsniveau en de veiligheid van haar producten. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, effectieve en zeer verzorgende ingrediënten uit het beste biotechnologisch laboratorium van Europa.


Workshops

Naast de reguliere opmaak van klanten en bruidjes worden er ook workshops gegeven in visagie. In een morgen of middag worden basisbegrippen visagie aangeleerd en onderzocht welke kleuren het beste bij je passen.

PERMANENTE MAKE-UP

 

Techniek permanente make-up

Is een behandeling waarbij door middel van een naald, pigment in de bovenste laag van de dermis (lederhuid) wordt ingebracht. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst (na het aanbrengen  van een verdovingscremé.) Permante make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders.


Bij een tatoeage gaat het cilinderapparaat tot in de onderhuidse vetcellen dus veel dieper dan bij permante make-up met een roterend apparaat. Dat wil zeggen dat een tatoeage blijvend is en permante make-up ongeveer 1 tot 5 jaar blijft zitten.


Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permante make-up volledig gecorrigeerd zodat natuurlijke wenkbrauwen ontstaan zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permante make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geepileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permante make-up wordt u gezicht weer compleet.

 

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken . Met permante make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

 

Medische toepassingen

Naast de cosmetische toepassingen wordt permante make-up veelvuldig toegepast in de medische wereld. Een van de belangrijkste toepassing is het pigmenteren van een tepelhof. Na een borst reconstructie of een borst besparende operatie kan met permante make-up een geheel nieuwe en natuurlijke tepelhof worden aangebracht. Tevens kan een bestaande tepelhof intensiever van kleur worden gemaakt.

 

De benodigde vergunning tatoeage en permanente make-up is verstrekt door de GGD.

HOT-STONE MASSAGE

 

De weldaad van verwarmde stenen

Een hot stone massage is een vorm van massage waarbij gladde, platte, verwarmde stenen op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst.

De toe te passen stenen zijn meestal van basalt. Basalt is een hard, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid – hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De stenen worden opgewarmd in een elektrische stoofpot of in een apparaat dat specifiek voor hot stones is ontworpen. Het apparaat is gevuld met water en wordt in typerende gevallen verwarmd tot 52° à 54° C .

Bij gebruik hebben de stenen nog een temperatuur van 45°.


Spieren bewerken

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met de handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Als de stenen voldoende opgewarmd zijn, worden enkele daarvan geplaatst op specifieke plekken van het lichaam (zoals de rug, handen enz.) – andere stenen worden door de masseur in de hand genomen en gebruikt om de spieren te bewerken.

In sommige steenmassagestijlen worden ook gekoelde stenen gebruikt. Deze stenen zijn meestal van marmer, waarbij een schaal ijswater wordt gebruikt voor de afkoeling.


Oorsprong aan primitieve geneeskunde en sjamanisme

De hot stone massage is niet alleen van Aziatische afkomst. In de gehele regio van Azië, Oceanië en Amerika is het van oudsher overgedragen. In West-Europa wordt meestal alleen gedacht aan een Indiase afkomst. In de VS wordt beweerd dat de warme-stenenmassage uit Zweden kwam, waar deze massage echter grotendeels onbekend is. In feite heeft de behandeling met hete stenen zich op alle continenten onafhankelijk ontwikkeld. In Azië was het opleggen van hete stenen reeds bekend vóór de kolonisatie van de Polynesische landen. In het algemeen wordt de oorsprong van deze methode toegeschreven aan primitieve geneeskunde en sjamanisme.


Lavasteen

De term La-Stone betekent "lavasteen" en heeft betrekking op het gebruik van vulkanisch gesteente in Hawaï. "La" in de naam van La-Stone verwijst ook naar het Tibetaanse woord voor levensenergie, waarop dit woord eveneens wordt teruggevoerd. De oude kahuna gebruikten bij massage (de Hawaïaanse Lomilomi-massage) stokken en ook hete stenen. Kleine, door watererosie afgeronde, platte keien worden daarbij toegepast.

AYURVEDISCHE MASSAGE

 

Ayur = leven      Veda = kennis

 

Een geneeswijze met duizenden jaren oude traditie

Ayurvedische massage, wat houdt dit in?
Het is een Indiase geneeswijze met duizenden jaren oude traditie en behoort tot de oudste medische geschriften. Ayurveda geeft inzicht in onze relatie met de natuur, ons lichaam en geest.

 

Marmapunten

Door middel van marmapunten (deze bevinden zich in ons gehele lichaam en zijn er zeker zo’n 256 punten) gaan we deze in beweging zetten. Daardoor wordt de bloedcirculatie geactiveerd en herstellen de cellen zich sneller. De huid krijgt een betere kleur en het geeft een liftend effect. Het activeert ook het lymfesysteem. Het ontspant gewrichten, bestrijd stress en vermoeidheid en slapeloosheid. Verlichting van spierspanning en versteviging van de spieren. Hierbij wordt negatieve energie weggehaald en komt de positieve energie vrij.

 

Voedende oliën

Bij deze massage wordt alleen gewerkt met oliën. Joyce werkt graag met amandelolie of tarwekiemolie. Dit maakt de huid zacht en soepel, voorkomt wrijving en verdeelt de ontwikkelde warmte over het lichaam. Zo helpt amandelolie voor het zenuwstelsel. Het versterkt het geheugen en bij onzuiver bloed en bij zwakte. Tarwekiemolie is weer zeer voedend. Wat zeer belangrijk is hierbij is de hoofdmassage. Dit vergroot de toevoer van zuurstof naar de hersenen, waardoor grotere helderheid het gevolg is.

 

Notitie; bij zwangere vrouwen (alleen in de eerste drie maanden en de laatste zes weken) is ayurveda massage mogelijk en meteen na het nuttigen van een warme maaltijd wordt er geen ayurveda toegepast.