Schoonheidssalon

Joy4You

Ayurvedische massage

Ayervedische massage, wat houdt dit in?

 

Ayur = leven

Veda = kennis

 

Het is een Indiase geneeswijze met duizenden jaren oude traditie en behoort tot de oudste medische geschriften. Ayurveda geeft inzicht in onze relatie met de natuur, ons lichaam en geest.

Door middel van marmapunten (deze bevinden zich in ons gehele lichaam

en zijn er zeker zoín 256 punten) gaan we deze in beweging zetten. Daardoor wordt de bloedcirculatie geactiveerd en herstellen de cellen zich sneller. De huid krijgt een betere kleur en het geeft een liftend effect. Het activeert ook het lymfesysteem. Het ontspant gewrichten, bestrijd stress en vermoeidheid en slapeloosheid. Verlichting van spierspanning en versteviging van de spieren. Hierbij probeer ik de negatieve energie weg te halen en de positieve toe te voegen.

 

Bij deze massage wordt alleen gewerkt met oliŽn. Zelf werk ik graag met amandelolie of tarwekiemolie. Dit maakt de huid zacht en soepel, voorkomt wrijving en verdeelt de ontwikkelde warmte over het lichaam. Zo helpt amandelolie voor het zenuwstelsel. Het versterkt het geheugen en bij onzuiver bloed en bij zwakte. Tarwekiemolie is weer zeer voedend. Wat ik altijd zeer belangrijk vind is de hoofdmassage hierbij. Dit vergroot de toevoer van zuurstof naar de hersenen, waardoor grotere helderheid het gevolg is.

 

Let op; bij zwangere vrouwen (behalve in de eerste drie maanden en de laatste 6 weken) pas ik geen ayurveda toe en liever ook niet als er net warm is gegeten.