Schoonheidssalon

Joy4You

Acne behandelingen

Hoe ontstaat acne?

 

Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze gaan (vaak in de puberteit) zich vergroten en meer huidsmeer produceren. De talg wordt wat dikker zodat deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd.

 

Acne ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit. Er zijn oppervlakkige mee-eters en meer onderhuids gelegen mee-eters. In andere gevallen staan ontstekingsverschijnselen meer op de voorgrond en bepalen rode pukkels, puistjes, of pijnlijke onderhuidse knobbels of cysten het beeld. Bij het ontstaan van acne werken verschillende factoren samen; een verhoogde talgproductie, een verhoorningsstoornis in de uitvoergang, de in invloed van bacteriŽn in de talgklieren en de invloed van mannelijke hormonen. Deze komen ook bij vrouwen voor.

 

Wat kan er tegen gedaan worden?

 

Acne verdwijnt niet van de ene op de nadere dag. Zelfs de lichtere vormen van acne vragen doorgaans langdurige aandacht. De behandeling is erop gericht acne te onderdrukken totdat er uiteindelijk genezing optreedt. Blijven reinigen en rustig houden is het sleutelwoord!

 

Een acne waarbij mee-eters op de voorgrond staan vereist een andere aanpak dan een acne met voornamelijk ontstekingsverschijnselen. Bovendien spelen de ernst van de acne maar ook leeftijd en geslacht een belangrijke rol bij de keuze van het anti-acnemiddel waarmee de behandeling wordt gestart. Er zijn tenslotte wel zoín 12 verschillende acne-soorten.

 

Als ik met een behandeling start dan wil ik de klant regelmatig terugzien en behandelen. Dan praat ik over een kuurverband van 6 behandelingen (ong. 1x per 6weken) met daarbij horende producten. Zodat ik zeker weet dat er daadwerkelijk thuis ook aan gewerkt wordt.